Chcete získať trvalý prístup ku všetkým informáciám a využívať aj veľa ďalších výhod? Staňte sa členom 1.AŠKOS . Zaregistrujte sa
Školské stravovanie je postavené na vedeckých základoch. Vychádza z Odporúčaných výživových dávok pre obyvateľstvo v Slovenskej republike, ktoré aktualizuje Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky podľa § 11 písm. o) zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.
Odporúčané výživové dávky pre obyvateľstvo v Slovenskej republike (ďalej „OVD“) vytvárajú základný predpoklad na zabezpečenie zdravej výživy (§2 ods. 1 písm. s) zákona č. 355/2007 Z. z.) pre jednotlivé fyziologické skupiny populácie a zohľadňujú ich energetické a výživové požiadavky podľa veku, pohlavia, fyzického zaťaženia organizmu a fyziologického stavu organizmu tehotných a dojčiacich žien. V priamej nadväznosti, na základe demografickej vekovej a profesijnej štruktúry obyvateľstva, ide o stanovenie potreby energie a nutrientov pre priemerného spotrebiteľa na deň a transformovanie OVD do praktickej oblasti odporúčaných dávok spotreby potravín (ďalej „ODSP“), vyjadrených spotrebou potravín na priemerného spotrebiteľa na rok.
Prinášame vám platné Odporúčané výživové dávky pre obyvateľstvo v Slovenskej republike (9. revízia) zverejnené vo Vestníku MZ SR ročník 63, čiastka 4-5 zo dňa 19. júna 2015.
Celý materiál máte k dispozícii tu.
Vaša
Nie ste u nás prihlásený/á?
Zaregistrujte sa